Μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου έκλεισε και ο Σέρβος αμυντικός της Παρτιζάν στην ομάδα της ΧΙΟΥ:
Ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης του Πεκίνου και παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκολα Ράτζεν είχε αρχικά συμφωνήσει με τη Χίο και, αφού ενημέρωσε την ομάδα του ότι δεν θα παραμείνει στο Βελιγράδι, είπε το οριστικό «ναι» στον κ. Παππή και έπειτα τόνισε από τη Φλωρεντία, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για το World League: «Είμαι χαρούμενος. Πάντα μου άρεσε η Ελλάδα. Εχω ακούσει τα καλύτερα για τη Χίο και ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας!».
Ο 26χρονος πολίστας (γεννήθηκε στις 26/1/1985) θα καλύψει τη θέση του αμυντικού, ενδυναμώνοντας σημαντικά το ρόστερ της Χίου, που έχει ήδη αποκτήσει τον Χατζηθεοδώρου και απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία της και με τον φουνταριστό Αντώνη Βλοντάκη. Αυτό που φαίνεται από τον μέχρι τώρα σχεδιασμό είναι ότι ο προπονητής του ΝΟΧ θέλει έναν πολύ καλό παίκτη σε κάθε θέση Η Χίος περιμένει την απάντηση των «ερυθρόλευκων» Γιώργου Ντόσκα και του Γιάννη Φουντούλη, ενώ έκανε πρόταση και σε ακόμα έναν περιφερειακό του Ολυμπιακού, τον Μανώλη Μυλωνάκη. Οι Χιώτες σκέπτονται να στραφούν προς τον Ανδρέα Μιράλη, αν η περίπτωση του Χανιώτη μετρ στα κλεψίματα δεν προχωρήσει
Κι αυτό είναι πιθανό να συμβεί, καθώς η κρίσιμη εβδομάδα που μόλις αρχίζει θα σημάνει εξελίξεις και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάνει βελτιωμένη πρόταση στους παίκτες του σχετικά με την αποπληρωμή των χρημάτων που τους οφείλει.
Σε κάθε περίπτωση στόχος της Χίου είναι να έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της έως τις 30 Ιουνίου. «Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε κλείσει το ρόστερ έως τότε» τόνισε ο κ. Παππής και σχετικά με την απόκτηση του Ράτζεν είπε: «Το παλμαρέ του μιλάει από μόνο του. Τον θέλαμε και τον αποκτήσαμε».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΟΥΚΗ (sentra goal)