water-poloholic έγραψε:Άμα γίνει επαγγελματικό το άθλημα πιστεύω θα σωθούμε από φαινόμενα γονιών γιατί θα αναλάβουν εταιρείες μάνατζμεντ τις διοικήσεις . Οπότε θα οργανωθούν ποιο σωστά οι ομάδες !
Χάρη, αυτό είναι μια κουβέντα. Δεν έχει εφαρμοστεί ούτε στο ποδόσφαιρο, δεν εφαρμόζεται καν στις Αμερικάνικες λίγκες, που είναι το μέλλον της οργάνωσης και του μάρκετινγκ. Δε νομίζω ότι θα είναι για καλό, το έχουμε δει και στο μπάσκετ, ίσως συμβαίνει και στο πόλο.
Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε απλώς θα αλλάξουν τα συμφέροντα. Π.χ. οι εταιρείες αυτές θα μανατζάρουν προπονητές και παίκτες και θα διώχνουν τους υπόλοιπους κλπ.
Ωστόσο, η πονηριά ορισμένων "παραγόντων" φαίνεται από τις ενοχές που έχουν όταν αναφέρονται στο έργο τους ως παράγοντες : δε λένε "είμαι επαγγελματίας" (που μόνο ντροπή δεν είναι), λένε "προσφέρω", "διαθέτω το χρόνο μου" κλπ. λες και αυτό αναιρεί το όφελός τους, το οποίο προσπαθούν να κρύψουν. Είτε αυτό αφορά χρήματα κάτω από το τραπέζι, είτε την εξυπηρετηση συγγενικών τους προσώπων ή προσωπικών επιδιώξεων (πολιτική, ομοσπονδία κλπ.)